Site coolinaria.ro

Castravetele si beneficiile sale


Castravetele si beneficiile sale Au cam scazut de o bucata de vreme vanzarile la castravetii verzi, poate si din cauza preturilor ridicate, dar si din cauza suspiciunilor fata de modalitatile de crestere a castravetilor, mai mult sau mai putin sanatoase. Este insa bine sa stim ca inca pot fi achizitionati castraveti crescuti sanatos si la preturi nu neaparat de specula.

Sa elimini aproape complet castravetele verde din dieta regulata nu este deloc o idee buna intrucat aceasta leguma unica contine o sumedenie de nutrimente esentiale pentru sanatatea organismului si, in plus, castravetii au si un gust foarte placut si iti ofera o senzatie de prospetime si de bine.

Multe persoane pun in prezent accentul in dieta lor pe cu totul alte legume, multe de import, asa cum sunt broccoli, asparagusul si altele similare. Castravetele verde nu trebuie insa neglijat nici acesta deoarece eficienta sa in plan alimentar ramane maxima prin aportul mare de vitamine din gama B, calciu, fier, magneziu, zinc si acid folic.

Castravetele este util si pentru sanatatea sistemului nervos, putand reduce stresul, si sunt binecunoscute si valentele sale terapeutice de detoxifiere, care stimuleaza activitatea rinichilor, a ficatului si a pancreasului. Inclusiv cresterea parului poate fi stimulata mai ales daca vom combina castravetele cu salata verde, spanac si morcovi.

In industria cosmetica, castravetele verde este folosit de multa vreme in produse destinate intretinerii pielii, pentru prevenirea si calmarea iritatiilor sau combaterea celulitei. Daca insa nu va puteti permite aceste produse, puteti apela la felii simple de castravete pe care sa le frecati usor de locurile afectate cu o eficienta egala cu aceea a costisitoarelor produse de pe piata cosmeticelor.

Castravetele este de asemenea util si la curatenia din locuinta, putandu-se apela la sucul sau atat pentru curatarea ustensilelor de bucatarie cat si pentru intretinerea unor suprafete mai mari precum geamuri, oglinzi sau chiar faianta. Este chiar de mirare cum de nu s-a gandit inca nimeni sa produca un agent curatitor pe baza de suc de castravete si se prefera in continuare produsele chimice celor naturale.

Ganditi-va deci de doua ori inainte de a ignora definitiv castravetele verde ca parte integranta din dieta obisnuita sau ca produs natural de infrumusetare si intretinere a pielii. La fel ca multe alte legume, si castravetele este o farmacie a naturii si il putem procura la preturi oricum mai mici decat cele pe care le platim pentru broccoli sau asparagus.

Autor:  Lucia Mihailescu