Site coolinaria.ro

Gustarile din fata televizorului


Gustarile din fata televizorului Nu se stie cum exact, poate din spirit de imitatie sau poate pentru ca se potrivesc atat de bine situatiei, gustarile din fata televizorului au devenit un obicei larg raspandit in intreaga lume, ajungand sa reprezinte unul dintre factorii primordiali de risc pentru controlul greutatii corporale si aparitia unor boli specifice, cu substrat alimentar.

Intrucat majoritatea celor care practica acest obicei nu vor renunta usor la gustarile din fata televizorului, este nevoie sa se apeleze la masuri de compromis pentru a preveni problemele de sanatate, iar printre acestea se numara si inlocuirea produselor incarcate cu zahar, grasimi si sare cu altele, ceva mai sanatoase si care nu contin calorii suplimentare.

Fulgii de porumb, de exemplu, sau popcornul au fost dintotdeauna printre gustarile favorite din fata televizorului si multi comrcianti au facut avere vanzand variante delicioase ale acestui porumb, pline de arome placute, dar si de ingrediente complet nesanatoase. Cea mai buna varianta de popcorn este insa tot cea pregatita acasa, cu boabe de porumb simple si putin ulei vegetal, fara nici un alt ingredient suplimentar si fara sare in exces.

Ciocolata, dulciurile tip baton, chipsurile si alte produse similare sunt de asemenea alimente considerat periculoase pentru sanatate daca se consuma regulat. Ele pot fi consumate fara probleme ocazional insa nu si aproape zilnic, atunci cand urmarim emisiunile TV preferate. Mai bine este sa apelam la substituente sanatoase precum chipsurile de dovleac, sau gustarile de fructe si legume preparare usor sau crude decat sa consumam la nesfarsit ciocolata si dulciuri.

In sfarsit, si bauturile indulcite care se consuma frecvent in fata televizorului pot reprezenta un risc pentru sanatate si e bine sa le inlocuim cat mai repede fie cu bauturi dietetice, fie cu sucuri preparate in casa sau bauturi din apa de izvor si zeama de lamaie sau alte citrice. Bauturile din comert sunt si pline de calorii, si contin de asemenea o serie de ingrediente artificiale, destul de suspecte unele, care numai bine nu pot face organismului.

Nu este usor sa renunti definitiv la gustarile din fata televizorului, dar acest lucru va fi posibil daca se respecta programul de masa si se iau si niste masuri utile precum cele amintite mai sus. Optional, se poate opta pentru instalarea unui aparat TV de dimensiuni mici in bucatarie, care sa permita servirea gustarilor in conditii mai civilizate, la ore fixe si fara a se renunta la placerea de a urmari si emisiunile preferate.

Autor:  Lucia Mihailescu