Site coolinaria.ro

Trucuri culinare


Trucuri culinare Incepatorii intr-ale bucatariei ar trebui sa aleaga doar retetele simple, care ofera satisfactii depline si formeaza deprinderile de baza.

Daca alegeti sa gatiti dupa o reteta culinara, cititi intotdeauna reteta pana la capat si insistati acolo unde simtiti ca textul nu este suficient de explicit, apeland eventual la sfaturile persoanelor cu experienta culinara mare.

Ustensilele de gatit eficiente si curate sunt garantia mancarii delicioase, gatita corect si fara batai de cap.

Gatitul nu se face pe graba, este una dintre activitatile importante ale unui adult si cere o planificare in avans pentru a avea succes deplin.

Daca vrem sa gatim ca la carte, atunci primul lucru pe care il facem este pregatirea si asezarea tuturor ingredientelor la indemana noastra.

Masurarea atenta a ingredientelor nu este un simplu moft ci o garantie a succesului retetei culinare. De aceea bucatarii dotati cu echipament de masurat adecvat gatesc intotdeauna mai bine decat altii.

Sa nu va fie rusine sa purtati un sort de bucatarie si o boneta chiar daca sunteti barbat deoarece astfel respectati una dintre cele mai importante reguli de igiena alimentara.

La gatit este nevoie sa ne spalam mainile nu doar cu apa calda, dar si cu putin sapun deci aveti grija ca acestea sa se afle intotdeauna la indemana.

Felul in care alegem sa gatim ne defineste, dar ne si formeaza personalitatea deci nu este bine sa tratam aceasta activitate ca pe una de duzina, pe care o poate indeplini chiar oricine.

Alimentele au si ele specificul lor si chiar se vorbeste despre un temperament al fiecarui aliment in parte, prin urmare e bine sa le tratam cu respectul cuvenit si sa invatam temeinic cand si unde se potriveste perfect fiecare dintre ele.

Autor:  Lucia Mihailescu