Site coolinaria.ro

Sucurile naturale - sursa de vitamine si minerale


Sucurile naturale - sursa de vitamine si minerale Stim bine ca sucurile naturele sunt o buna sursa de vitamine si minerale. Aceste vitamine activeaza enzimele ce provoaca reactii chimice in intreg corpul. Enzimele produc energie care este esentiala pentru digestie, abosoarbe si converteste mancarea in tesuturi. Fara vitamine, enzimele nu ar putea lucra, iar noi nu am mai trai. Trupul nostru poate absorbi mai multe vitamine si minerale daca bauturile noastre sunt facut din legume sau fructe stoarse pe loc sau mancate intregi.

Pentru a pregati un suc natural la storcator, nu uita sa speli produsele foarte bine inainte, sa le curati, sa indepartezi frunzele si samburii deoarece acestea dau un gust amar sau chiar sunt toxice (semintele de mar). Alege produsele bio, nu cele obtinute cu ajutorul chimicalelor, in cazul carora coaja trebuie neaparat indepartata deoarece de cele mai multe ori produse sunt stropite cu mai multe tipuri de insecticide ce le contamineaza si iti pot dauna.

Recomandari de sucuri naturale
* pentru oboseala, mahmureala - serveste suc de mere sau portocale
* pentru relaxare - suc de pepene, menta, lamaie
* pentru intarirea sistemului imunitar - usturoi, lamaie, cartofi
* pentru dezintoxicare - grapefuit, pepene galben
* pentru curatarea ficatului: lamaie, pepene rosu
* pentru tonifierea pielii: cartofi, spanac

Daca suferi de:
* anemie - consuma suc din mure si grapefuit
* artrita - ceapa cu patrunjel
* astm - suc de cartofi cu patrunjel

Gasim solutii pentru diverse afectiuni chiar in propria bucatarie, in gradina bunicii sau la piata; nu este nevoie sa cumperi un numar imens de suplimente, vitamine sau diverse pastile, apeleaza la produse naturale, la o masa cat mai sanatoasa si lasa propriul trupul sa lupte impotriva lor.

Autor:  Raluca Rusu