Site coolinaria.ro

Traieste mai mult mancand sanatos


Traieste mai mult mancand sanatos Multe dintre dietele de intretinere corporala clasice recomanda reducerea caloriilor din meniul zilnic si, pana in prezent, aceasta recomandare ramane intru totul valabila, stiindu-se si faptul ca inclusiv speranta de viata creste simtitor prin respectarea acestei reguli de nutritie.

Atentia marita la numarul de calorii introduse in dieta ajuta mult si la reducerea riscurilor de contractare a unor afectiuni grave precum nivelul ridicat de colesterol, presiunea arteriala marita sau cresterea nejustificata in greutate. Este o regula de aur care merita respectata pe toata durata vietii.

In paralel cu reducerea caloriilor din dieta, intotdeauna persoanele care urmeaza un asemenea plan alimentar vor cauta sa isi procure si produse care contin multe vitamine si minerale, care pot fi consumate in cantitati mari, fara a aparea riscuri pentru sanatate sau cresteri in greutate. Intrucat alimentele bogate in nutrimente sunt, de obicei, si naturale se obtine in acest fel si o crestere calitativa a meselor servite zilnic.

Produsele alimentare recomandate pentru o dieta saraca in calorii si bogata in nutrimente vor fi mai intotdeauna aceleasi, incepand cu legume si verdeturi precum varza rosie, legumele boabe, rosiile, masline, spanacul, salata verde, broccoli, fructe de tipul prunelor, merelor, smochine si curmale, citrice, dar si produse animale cum este pieptul de pui, branza de vaci, si ouale.

Numarul mic de calorii din dieta nu va conduce automat la scaderi simtitoare in greutate si este nevoie si de adoptarea concomitenta a unui program de odihna normal precum si de multa miscare fractionata de-a lungul intregii zile astfel incat sa fie atinse obiective multiple care privesc nu doar alimentatia ci si imbunatatirea calitatii vietii.

In general, dietele sarace in calorii nu tintesc in primul rand scaderea in greutate ci mai degraba se urmareste un program alimentar de intretinere corporala si o stare de bine peste zi. Daca insa se respecta pas cu pas regulile de alimentatie, scaderile in greutate sunt de asteptat, dar nu pe termen scurt ci va fi nevoie de rabdare si multa seriozitate in plan alimentar, iar rezultatele nu vor intarzia astfel sa apara.

Autor:  Lucia Mihailescu