Site coolinaria.ro

Alergii cauzate de consumul de carne


Alergii cauzate de consumul de carne Exista situatii in luma medicala cand se depisteaza alergii severe ale unor pacienti, dar este mai greu de identificat cauza alimentara a acestor alergii insa studii recente au aratat ca responsabila pentru asemenea situatii ar fi chiar carnea pentru consum care poate contine un carbohidrat numit alpha-gal, responsabil pentru producerea de alergii severe la persoane din intreaga lume.

Reactiile de tipul socului anafilactic, care nu pot fi atribuite consumului de alte alimente, se pare ca pot fi cauzate prin consumul de carne, iar dovada a fost facuta printr-un studiu la care au participat 60 de subiecti din Australia si Statele Unite, care sufereau de alergii cu cauze necunoscute. La final, s-a descoperit ca intr-adevar multi dintre subiecti reactionau negativ la administrarea de alpha-gal din produsele de carne.

Se crede ca numarul persoanelor afectate in acest fel in intreaga lume este mult mai mare decat s-ar putea spune la o prima estimare si se intentioneaza sa se faca studii mai aprofundate pentru a se confirma fara putinta de indoiala aceasta teorie destul de alarmanta care leaga consumul de carne de dezvoltarea unor alergii alimentare grave.

Autor:  Lucia Mihailescu