Site coolinaria.ro

Sucul de afine si pierderile de memorie


Sucul de afine si pierderile de memorie Pentru bolnavii care sufera de episoade de pierdere a memoriei, temporare sau de lunga durata, sucul de afine ar putea fi raspunsul ca o terapie alternativa care sa ajute la ameliorarea acestor simptome specifice persoanelor aflate la varsta a treia.

Sucul de afine, prin antioxidantii puternici pe care ii contine, ar putea avea un rol pozitiv in stimularea celulelor nervoase si astfel in mentinerea creierului la niste parametri functionali.

Intrucat nu exista tratamente suficient de bine puse la punct in prezent, se crede ca prin aportul zilnic de suc de afine se poate preveni cu succes pierderea memoriei si dementa la batrani, prin actiunea eficienta a polifenolilor si antocianinilor din afine.

Ceea ce este imbucurator de stiut in acest caz aparte este faptul ca aportul zilnic de suc natural de afine nu poate cauza efecte secundare persoanelor care il consuma si deci merita incercata si aceasta terapie alternativa atunci cand alte cai de atac nu au prea mult succes.

Autor:  Lucia Mihailescu