Site coolinaria.ro

Medicatia si cresterea in greutate


Medicatia si cresterea in greutate In multe situatii din cazuistica medicala din intreaga lume au fost facute corelari directe intre medicatie administrata pacientilor si cresteri suspecte in greutate, iar asemenea fenomene nu se datoreaza in primul rand alimentelor din dieta zilnica cat mai degraba medicamentelor administrate.

Atunci cand se urmareste un control strict al greutatii, in special daca organismul este bolnav, este bine sa se acorde o atentie suplimentara medicamentelor prescrise deoarece se poate astfel ajunge la cresteri insemnate in greutate, ca un efect secundar al administrarii unor astfel de medicamente.

Printre medicamentele recunoscute pentru rolul negativ pe care il pot avea asupra controlului greutatii corporale se numara o serie larga de antidepresive, folosite in tratamentul afectiunilor psihiatrice, apoi mai exista si corticosteroizii prescrisi pentru a combate diferite stari de inflamatie a organismului, si de asemenea insulina si alte medicamente anti-diabetice.

De obicei, cresterile in greutate asociate cu medicatia recomandata pentru anumite afectiuni vor fi insotite si de retentie de lichide, un alt factor negativ care conduce automat la cresteri insemnate in greutate.

Se impune deci in asemenea situatii sa se discute imediat cu medicul specialist, odata ce sunt depistate aceste cresteri in greutate, pentru a se ajusta dozele zilnice ale medicatiei sau chiar pentru a se schimba aceasta complet. Complementar nu trebuie uitata nici miscarea fizica si activitatile usoare de peste zi, care vor ajuta simtitor la un mai bun control al greutatii corporale.

Autor:  Lucia Mihailescu