Site coolinaria.ro

De ce mancarea fast food nu este buna?


De ce mancarea fast food nu este buna? Mancarea fast food este gustoasa, te ispiteste, este la preturi convenabile si nu iti da prea multe dureri de cap incercand sa gatesti tu; asa impusti doi iepuri de odata, nici nu iti umplii bucataria cu fum si cu ocazia asta iesi si in oras.

Dar cu usurinta uitam ca sanatatea noastra depinde de ce manancam in fiecare zi. O rutina alimentara cu 3 zile de fast food nu va avea un efect prea placut asupra starii tale fizice, in afara faptului ca iei cu foarte mare usurinta in greutate, poti avea probleme cu inima, tensiunea si multe alte complicatii la care nu te astepti, si pe langa toate acestea, desi nu este dovedit stiintific, marea majoritate dintre consumatorii de fast food pot sa iti confirme, acest tip de mancare provoaca dependenta.

De ce mancarea rapida duce spre o sanatate precara?

Orice tip de mancare ce este extrem de saraca in valori nutritionale este considerata nesanatoasa. Iar faptul ca este bogata in grasimi, sodiu, zahar nu face din fast food un candidat pentru o sanatate buna.

In general burgerii si alte mancaruri fast food au un aspect foarte atragator prin adaugare de aditivi si colorati care ridica textura, aspectul si savoarea produsului, dar si le prelungeste viata cat mai mult. Insa acesti aditivi si coloranti sunt in realitate niste chimicale, temutele E-uri de care sigur ai auzit ca trebuie sa te feresti.

In plus, mancarea de tip fast food are foarte putine enzime care sa produca vitamine si minerale, continand insa un numar extrem de calorii. Cand mancam aceste produse pline de calorii, trupul este nevoit sa le transforme in energie, lucru ce reprezinta un mare dezavantaj tinand cont ca acest tip de proces de transformare ar trebui rezervate numai pentru reactii metabolice vitale.

Riscurile la care te expui consumind des mancare nesanatoasa, saraca in vitamine, insa bogata in grasimi, zahar si uleiuri includ boli grave precum obezitate, probleme dentare, diabet, dar si boli de inima. Doar tu poti sa decizi ce faci cu trupul tau!

Autor:  Raluca Rusu