Site coolinaria.ro

Taratele sunt bogate in nutrimente de calitate


Taratele sunt bogate in nutrimente de calitate Taratele se obtin prin prelucrarea cerealelor diverse si sunt de fapt coaja care acopera boabele de cereale, in care se afla si o parte din nutrimentele de care are nevoie organismul nostru.

Taratele pot fi obtinute prin prelucrarea boabelor de grau, orz, ovaz, secara etc. si sunt bogate in fibre alimentare, proteine, vitamine si minerale. Si din orez se pot obtine tarate de calitate, in general benefice sanatatii noastre.

in mod teoretic, gratie proprietatilor de exceptie ale taratelor cerealele nici nu ar trebui procesate, dar din cauza continutului marit de uleiuri din tarate se prefera aceasta varianta deoarece altfel nu s-ar mai putea depozita boabele de cereale pe termen lung.

Taratele pot fi totusi tratate adecvat pentru a se mentine mai multa vreme si a fi astfel folosite ca ingredient in painea integrala, diferite produse de patiserie, cerealele pentru micul dejun si asa mai departe.

Nu doar oamenii pot beneficia din plin de nutrimentele de exceptie care se gasesc in taratele din cereale, dar si animalele de companie pot fi rasfatate cu produse care contin si tarate si care ii ajuta sa faca fata mai usor problemelor generate de imbatranire sau slabiciunii cauzate de boala.

Taratele pot fi folosite cu succes si in retetele de casa, dar este nevoie de maxima atentie in ce priveste sursa de unde se procura aceste tarate precum si la modul de preparare sanatoasa a lor in retetele culinare.

Nu trebuie deci sa evitam produsele alimentare care contin si tarate deoarece acestea au un rol foarte benefic pentru sanatatea noastra si multa lume chiar le prefera pentru ca dau un gust placut alimentelor unde se introduc ca ingredient de exceptie.

Autor:  Lucia Mihailescu