Site coolinaria.ro

Servirea mesei: Bolurile


Servirea mesei: Bolurile Atat de utile la servirea mesei, seturile de boluri de diverse forme sunt perfecte pentru servirea supelor, deserturilor sau salatelor. Bolurile din sticla, in special cele transparente, permit o aranjare deosebita a preparatelor servite. De exemplu, deserturile sau salatele pe straturi, colorate diferit vor avea un efect vizual impresionant.

In functie de marime si forma, bolurile pot fi utilizate la servirea unei varietati de preparate, lichide sau nu, fiind in acelasi timp si decorative si practice. In plus, sunt ideale pentru prezentarea portiilor.

Bolurile tubulare sunt recomandate pentru deserturi, ce pot fi create din straturi de consistente si culori diferite, decorate cu fructe si servite cu lingurite speciale. Pentru supe, salate si budinci, bolurile sub forma de glob sau “bulgare” ofera o maniera de prezentare ideala. Tot pentru salate, dar si pentru orice fel de aperitiv sau gustare precum piureuri, sufleuri, creme sau sosuri, se pot folosi boluri cu baza rotunda, dar mai joase si mai late decat cele tubulare.

Cu ajutorul bolurilor din sticla de diferite forme si marimi si al linguritelor adecvate, puteti obtine o prezentare a preparatelor si o servire a mesei impecabila, cu care va veti uimi invitatii.

Autor:  Imbrea Cosmina