Site coolinaria.ro

Alimente cu putine calorii si eficienta lor la dieta


Alimente cu putine calorii si eficienta lor la dieta Foarte multe persoane sunt interesate de alimentele care contin putine calorii deoarece acestea pot fi de mare ajutor la o dieta de slabit, ele continand in egala masura si suficient de multe vitamine si minerale. Alimentele de acest tip mai sunt numite si alimente cu calorii negative si ele nu ar trebui consumate in paralel cu alte alimente care contin multe calorii daca intr-adevar se doreste sa se obtina un maximum de beneficii prin consumarea lor.

Alimentele cu calorii negative sunt constituite in marea lor majoritate din fructe, legume si zarzavaturi si este recomandat sa se gateasca dupa una dintre metodele considerate ca sanatoase (fiert in oala sub capac, gatit la abur, cuptor) sau sa fie consumate ca atare, unde este cazul. Partea buna pentru cei care doresc sa piarda kilograme este faptul ca aceste produse cu calorii negative pot grabi, paradoxal, rata metabolismului, ajutand la arderea mai eficienta a grasimilor.

Cercetarile de data recenta nu au reusit sa confirme faptul ca alimentele cu calorii negative pot constitui intr-adevar baza unei diete echilibrate deoarece exita multe date contradictorii privitor la procesarea alimentelor atunci cand se combina alimente sarace in calorii cu alte produse, pline de calorii, care contin substante care necesita un timp mai lung pentru a fi procesate. Ceea ce se recomanda este sa se alterneze la o dieta de slabit alimentele cu calorii negative, consumate separat, cu alte mese care sa includa si alimente mai bogate in carbohidrati, proteine si grasimi nesaturate. In acest mod rata metabolismului nu va fi incetinita, iar persoana aflata la dieta va putea sa beneficieze cam de toata gama de nutrimente fara a se teme ca nu va reusi sa piarda in greutate.

Dintre alimentele cu calorii negative cele mai cunoscute sunt:

Legume si verdeturi:
- asparagus
- ridichi
- broccoli
- varza verde
- morcovii
- salata verde
- ardeii grasi
- castravetii
- papaia
- ceapa si usturoiul
- spanacul
- zucchini

Fructe:
- mere
- fructe de padure
- grapefruit
- lamai si portocale
- mango
- capsuni
- ananas etc.

Toate aceste alimente merita introduse la dietele de slabit, ele putand avea un rol bun in cresterea ratei metabolismului, dar fiind totusi recomandat sa se consume la mese separate si chiar in zile diferite fata de celelalte alimente, mai bogate in calorii. Din pacate, desi multi incearca acest lucru pe propria piele, nu se poate apela exclusiv la alimentele sarace in calorii pentru a pierde mai repede in greutate deoarece o astfel de dieta va conduce in relativ scurta vreme la dezechilibre alimentare prea mari ca sa se mai poata continua activitatea de zi cu zi intr-un mod normal.

Autor:  Lucia Mihailescu