Site coolinaria.ro

Vitamina E poate fi eficienta impotriva cancerului


Vitamina E poate fi eficienta impotriva cancerului Multe dintre alimentele cu continut ridicat de vitamina E ar trebui sa faca parte din dieta noastra deoarece studiile stiintifice arata faptul ca aporturile zilnice din aceasta vitamina pot intari activitatea organismului la nivel celular, protejandu-ne impotriva dezastrelor cauzate de cancer.

Cancerul de prostata, de exemplu, s-a dovedit ca apare mai rar la persoanele care au o dieta bogata in vitamina E si la fel stau lucrurile si in ce priveste cancerul de san la femei sau a cancerului de plamani, la fumatori. Vitamina E poate neutraliza radicalii liberi, stimuland activitatea sistemului imunitar si reducand riscul de contractare a bolii.

Luandu-se insa in considerare o dieta obisnuita, aportul de vitamina E nu se poate spune ca este ridicat, nefiind deloc simplu sa iti procuri aceasta vitamina doar din produsele existente in mod frecvent pe piata agro-alimentara. Suplimentele alimentare insa se pot dovedi de foarte mare ajutor, acestea gasindu-se la orice farmacie si nefiind deloc scumpe ca pret.

Dintre alimentele care contin niveluri mai ridicate de vitamina E pot fi amintite migdalele, semintele de floarea-soarelui, spanacul, malaiul integral, porumbul boabe, ouale, alunele, uleiul de floarea-soarelui si cel de masline.

Autor:  Lucia Mihailescu