Site coolinaria.ro

Ghid pentru depozitarea rosiilor


Ghid pentru depozitarea rosiilor Rosiile sunt legume care necesita conditii mai speciale de depozitare si gatire adecvata, fiind in egala masura si niste produse la care se apeleaza frecvent, pentru prepararea unor variate feluri de mancare.

Daca se doreste sa se depoziteze o cantitate mai mare de rosii, acestea trebuie achizitionate cat inca mai prezinta pete verzi pe suprafata lor, adica atunci cand nu sunt bine coapte.

Rosiile se pastreaza intotdeauna la temperatura camerei, astfel putand sa isi continue procesul de coacere nestingherite si sa capete gustul si aroma cu care ne-am obisnuit.

Bineinteles ca rosiile usor verzi nu se pot depune direct in camara de alimente, ci vor avea nevoie de putina lumina naturala pentru a se coace pe deplin. De aceea, cel mai potrivit loc unde putem depozita rosiile este fie un raft luminat si bine aerisit, fie un recipient mai larg, unde sa stea la temperatura camerei timp de mai multe zile.

Sub nici o forma rosiile inca verzi nu se pot tine la frigider deoarece, daca nu sunt bine coapte, atunci procesul de coacere va fi bruscat de temperaturile scazute din interiorul frigiderului.

Rosiile bine coapte pot fi tinute si la frigider, dar si in pungi de hartie, unde se vor pastra ceva mai bine decat in alte locuri.

Autor:  Lucia Mihailescu