Site coolinaria.ro

Sanatate si frumusete prin apelul la fructe si legume


Sanatate si frumusete prin apelul la fructe si legume Fructele si legumele au inceput sa intre serios pe piata produselor cosmetice din ultimii ani, fiind preferate de catre majoritatea clientilor pentru proprietatile lor naturale si bogatia de minerale si vitamine cu rol hotarator in ingrijirea pielii sau a altor organe ale corpului.

Morcovii, de exemplu, sunt in prezent considerati drept una dintre legumele cu rol esential in ingrijirea pielii, ajutand la pastrarea elasticitatii acesteia prin consumarea lor in stare cruda sau prin folosirea sucului de morcovi la exterior. Substantele active din morcovi pot distruge radicalii liberi, pastrand un aspect sanatos si placut al pielii si a tenului.

Caisele si zarzarele sunt bogate in vitamine si minerale si au un rol pozitiv pentru sanatatea pielii, fiind utile si prin aportul lor bun de grasimi vegetale, calciu si potasiu. Multe produse cosmetice contin extract natural de caise si sunt de aceea cautate atat de catre femei cat si de catre barbati. In aromaterapie, caisele de asemenea au un rol important.

Maslinele si uleiul de masline sunt prin definitie un simbol al sanatatii, fiind utile atat pentru consumul intern cat si prin introducerea in diverse produse cosmetice sau folosite ca atare pentru ingrijirea pielii. Nu doar maslinele sau uleiul au rol pozitiv pentru ingrijirea pielii, dar si frunzele sunt bune din acest punct de vedere.

Ciresele au intrat puternic pe piata cosmeticelor si sunt considerate nu doar un aliment minune, dar si un ingredient foarte util la producerea de cosmetice cu rol bun in ingrijirea pielii. Ajuta la albirea pielii, mentin elasticitatea si finetea sa si, in general, protejeaza pielea si organismul de efectele imbatranirii. Se recomanda deopotriva pentru consum intern cat si ca aplicatii externe.

Nu in ultimul rand, rodiile contin antioxidanti puternici si pot proteja pielea atat de efectele poluarii cat si de actiunea nociva a razelor solare. Rodiile mentin sanatatea organismului la nivel celular si, prin aceasta, previn cu succes si efectele imbatranirii, ridurile sau alte probleme ale tenului. Multi le comparara, prin efectele lor pozitive, cu vinul rosu si ceaiul verde.

Lista legumelor si fructelor cu efect bun pentru sanatatea si frumusetea noastra poate continua pe pagini intregi, cele de mai sus fiind oferite cu scop pur orientativ, doar pentru a se intelege ca merita sa consumam cu placere atat fructe si legume diverse pentru a fi mai sanatosi si mai placuti la infatisare. Suplimentar, se poate beneficia si de produsele cosmetice pe baza de fructe sau legume, dar numai daca sunt oferite de laboratoare certificate si cu o buna traditie in acest sens.

Autor:  Lucia Mihailescu