Site coolinaria.ro

Cum putem reduce caloriile din dieta zilnica?


Cum putem reduce caloriile din dieta zilnica? Una dintre dietele demne de interes din prezent, aflata sub o atenta analiza a specialistilor in nutritie, propune un plan alimentar de reducere drastica a caloriilor prin eliminarea alternativa a acestora din meniul zilnic o data la fiecare 2 zile.

Voluntarii care au participat la studiile intreprinse de oamenii de stiinta au reusit sa slabeasca tinand aceasta dieta cu pana la 8 procente din greutatea totala a corpului pe durata a doar doua luni de zile. Suplimentar, s-a inregistrat si o reducere benefica a inflamatiilor din organism precum si o optimizare a modului in care energia este procesata in organism.

Oamenii de stiinta sustin ca printr-un asemenea plan alimentar, de reducere drastica a caloriilor din dieta o data la doua zile, s-ar putea activa o anumita gena din organism, responsabila cu procesul de slabire, si ca in ciuda aparentelor nu e deloc vorba de o dieta restrictiva ci doar de una centrata pe reducerea treptata a caloriilor.

Dieta alternativa, asa um au numit-o savantii, este etapizata pe saptamani, in primele doua saptamani fiind recomandat ca, o data la doua zile, sa nu se consume mai mult de 500 de calorii, iar in zilele obisnuite sa se consume si calorii, dar nu in exces ci apropiat de estimarile general acceptate, adica 1800 de calorii zilnic sau mai putin, fiind de supravegheat, bineinteles, si portiile servite la fiecare masa.

Pe termen lung, odata fixat acest obicei alimentar de reducere drastica a caloriilor o data la 2 zile, se poate creste numarul de calorii din zilele cu restrictii de la 500 de calorii la 800 sau chiar 1000 de calorii, dar numai dupa ce se constata ca se pierde regulat in greutate in fiecare saptamana. Scaderile in greutate nu vor fi spectaculoase insa specialistii promit ca se va pierde constant in greutate, putandu-se atinge astfel o greutate optima pe termen lung.

Dintre alimentele recomandate pentru aceasta dieta se pot consuma fara probleme fructe, legume, carne de pasare fara pielita, peste, albusuri de ou, ovaz, cereale integrale, paine integrala, bauturi pe baza de proteine si chiar si vin rosu. In zilele cu restrictii se va pune accentiul mai degraba pe fructe, legume si zarzavaturi proaspete, adica se pot consuma supe de legume, legume piure, peste si carne de pasare la gratar, dar nu si salate sau tocanite cu sos sau alte preparate unde sa se adauge ulei vegetal, care sa creasca aportul de calorii.

Desi o dieta bazata pe studii stiintifice, dieta alternativa nu este totusi recomandata oricarei persoane si mai ales cei care au mai experimentat dezechilibre de tip alimentar sau sufera de afectiuni cronice nu vor putea tine aceasta dieta deoarece exista pericolul real ca in zilele restrictive sa apara stari de oboseala si de disconfort sporit, care mai apoi sa se transfere si pe durata zilelor cu meniu obisnuit.

Una peste alta insa, dieta alternativa este o dieta de slabit cu sanse de succes, fiind dovedit faptul ca aceasta reducere alternativa a caloriilor din dieta declanseaza intr-adevar un proces in organism care poate conduce la pierderi sigure si constante in greutate.

Cei care duc o viata sedentara si isi exercita activitatea profesionala la birou ar putea adopta aceasta dieta pe cand persoanele care depun mari eforturi peste zi nu vor putea cu siguranta sa faca acest lucru, ei avand nevoie de multe calorii in fiecare zi, dar de obicei aceste persoane se afla deja la o greutate corporala buna si nu va fi necesar sa adopte un plan alimentar de slabit.

Autor:  Lucia Mihailescu