Site coolinaria.ro

Ionii negativi de hidrogen cresc valoarea nutritiva a alimentelor


Ionii negativi de hidrogen cresc valoarea nutritiva a alimentelor Metabolismul uman este responsabil cu procesarea corecta a nutrimentelor oferite de alimente, transmiterea acestora in sange si eliminarea reziduurilor alimentare, iar daca aceste operatii sunt indeplinite cu succes atunci si activitatea organismului la nivel celular va fi una optima.

Cercetatorii din lumea medicala au descoperit insa faptul ca, la nivel celular, se pot intalni atat ioni cu sarcini pozitive cat si ioni cu sarcini negative, iar prezenta lor poate fi deopotriva una pozitiva sau una negativa pentru organismul uman. Ionii cu sarcina pozitiva, de exemplu, prezenti in exces la nivel celular, slabesc considerabil organismul si cea mai buna cale de a ii bloca este prin alimentatie.

S-a stabilit si faptul ca numarul crescut de ioni pozitivi este strans legat de o alimentatie nesanatoasa, bogata in grasimi saturate, zahar si ingrediente cu aciditate crescuta, care genereaza in timp o slabire generalizata a organismului prin cresterea de ioni pozitivi (radicali liberi). In opozitie, o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete, cu un nivel redus de aciditate, va conduce la inmultirea ionilor negativi, benefici pentru sanatatea organismului.

Plecandu-se de la aceste descoperiri initiale, s-a ajuns la ideea ca ionii negativi pot fi folositi si in lupta impotriva cancerului si a altor boli cronice ale timpurilor noastre prin echilibrarea la nivel celular cu un aport de ioni negativi putandu-se inregistra schimbari in bine pentru intregul organism. Cercetarile sunt doar in faza de inceput, dar exista sperante ca la final se vor putea oferi metode eficiente de lupta impotriva bolii, inclusiv prin apelul la alimentatia corecta si evitarea produselor care stimuleaza cresterea ionilor pozitivi la nivel celular.

Autor:  Lucia Mihailescu