Site coolinaria.ro

Ardei iuti la borcan


Ardei iuti la borcan Se apropie incet dar sigur iarna, si trebuie sa ne aprovizionam cu tot fel de produse pentru timpul friguros. Unul dintre aceste produse sunt ardeii, care sunt o bunatate serviti alaturi de o ciorba sau in compozitia diverselor salate. Iar daca vi se pare ca este ceva foarte dificil, rezervat acelora dintre noi care sunt genii gastronomice, nimic mai gresit.

Aveti nevoie de 1 kg de ardei iuti, 1l de otet, jumatate kg de zahar, frunze de telina si borcane atat cat sa va ajunga pentru toti ardeii.
1. Intr-un bol se toarna otetul si zaharul si se amesteca incontinuu pana ce acesta se dizolva.
2. Se iau ardeii si se pun in borcane. Apoi se toarna otetul amestecat anterior cu zaharul si se acopera totul cu frunze de telina.

Nu uitati: borcanele trebuie inchise foarte bine, pentru a nu lasa aerul sa intre in interior.

Autor:  Raluca Rusu