Site coolinaria.ro

Uleiul de avocado este la fel de sanatos ca si cel de masline!


Uleiul de avocado este la fel de sanatos ca si cel de masline! Un ulei vegetal bogat in arome si nutrimente, uleiul de avocado se obtine in industria alimentara din fructele usor atinse, care nu mai pot fi comercializate ca atare. Fiind un ulei vegetal plin de nutrimente diverse, dar si grasimi mononesaturate, uleiul de avocado este apropiat prin proprietatile sale de uleiul de masline, dar nu se consuma totusi atat de des si in cantitatile in care se utilizeaza uleiul virgin de masline.

Uleiul de avocado poate fi folosit la prajirea alimentelor la fel ca orice alt ulei vegetal traditional, dar de obicei se recomanda introducerea sa in retete culinare care nu presupun utilizarea unor temperaturi inalte. Cu siguranta, uleiul de avocado nu poate inlocui uleiul de masline sau cel de floarea-soarelui la gatit, dar se poate totusi introduce in mod regulat si cu moderatie la dieta in multe preparate, dintre care va sugeram:
- supe de legume unde si fructele de avocado ar putea completa fericit efectul final;
- salate cu rosii, branza si condimente diverse;
- salate de laptuci, spanac si alte zarzavaturi similare;
- mese de creveti, melci si fructe de mare;
- mese de peste;
- marinate diverse, inclusiv pentru gratare;
- salate de pui sau alte preparate din pui.

Uleiul de avocado este de asemenea renumit si pentru utilizarile sale in aromaterapie si cosmetica, fiind un ingredient util pentru producerea de substante cu rol pozitiv in ingrijirea pielii si a parului. Intrucat este mult mai scump decat uleiul de masline, uleiul de avocado este mai putin prezent in bucatariile persoanelor obisnuite, dar merita achizitionat macar la ocazii deoarece alterneaza fericit celelalte mese servite de-a lungul intregului an.

Autor:  Lucia Mihailescu