Site coolinaria.ro

Voinicica este o planta cu adevarat miraculoasa


Voinicica este o planta cu adevarat miraculoasa Foarte putine dintre salatele verzi se pot compara ca bogatie de nutrimente cu voinicica, aceasta planta inrudita cu broccoli, conopida si varza de bruxelles fiind bine echilibrata cu vitamine, minerale si compusi fitochimici esentiali.

Gustul frunzelor de arugula este usor picant, aduce putin cu cel de piper si de mustar si, de multe ori, se poate sesiza si o tenta vag amaruie, mai puternica daca planta este mai batrana. Frunzele tinere sunt recomandate pentru consum, avand un gust mai placut.

Voinicica include in structura sa calciu, magneziu, cupru, potasiu si fier si este o excelenta sursa de vitamine (A, C, K) precum si de acid folic. Se spune ca poate preveni cancerul daca se consuma in mod constant la masa si de asemenea se stie ca voinicica are si bune proprietati afrodisiace.

Pentru curele de detoxifiere a organismului, voinicica este un ingredient foarte util, ajutand mult si la pastrarea aspectului placut al pielii si a tenului. Se poate prepara simplu, in salate diverse, sau se poate utiliza ca ingredient culinar, nu foarte diferit de modul in care se foloseste spanacul.

De ceva vreme, voinicica este mai prezenta si pe piata din Romania, putand fi intalnita si sub denumirea de arugula uneori. Este o planta nutritiva, buna pentru sanatatea noastra insa necesita conditii mai speciale pentru cultivare, nu se poate pastra multa vreme si de aceea nu e intotdeauna usor de procurat.

Autor:  Lucia Mihailescu