Site coolinaria.ro

Prepararea de deserturi dietetice


Prepararea de deserturi dietetice Daca vrei sa ai un corp de invidiat, dar in acelasi timp iti place sa te rasfeti din cand in cand cu delicioase deserturi preparate in casa, chiar de tine, iata cateva sfaturi pe care e bine sa le iei in considerare:

1. Foloseste indulcitori
O sa zici ca prima regula este evidenta. Insa nu orice indulcitor este bun pentru tine. In primul si in primul rand o serie de indulcitori artificiali sunt daunatori. Intereseaza-te care sunt acestia, si evita-i. In al doilea rand, o gama larga de indulcitori sunt produse destinate persoanelor diabetice. Acest lucru inseamna ca sunt bune pentru aceasta maladie, dar nu neaparat ca sunt si cu putine calorii si glucide. Citeste cu atentie eticheta pentru a vedea exact ce contine fiecare indulcitor in parte!

2. Faina integrala
Cand coci prajituri, pregatesti torturi sau biscuiti, o regula foarte buna pentru silueta ta este sa folosesti mereu doar faina integrala, provenita din boabe de grau nedecorticate. Aceasta contine mai putine calorii ca sora sa alba si are o mare cantitate de fibre, benefice sistemului tau digestiv. E adevarat ca prajiturile nu vor mai avea aluatul acela alb, cu aspect delicios, dar aceasta va fi singura pierdere. Gustul e acelas, si caloriile mai putine. Aceeasi recomandare si in cazul pastelor: alege in magazin paste facute din faina integrala.

3. Ciocolata neagra
Pe cat posibil, cumpara ciocolata de menaj cu cat mai multa cacao in compozitie (minim 60% este indicat).

4. Pudra de cacao
Daca ingredientul tau principal nu este ciocolata, ci direct pudra de cacao, ai grija si citeste pe eticheta sa nu aiba zahar adaugat. Multi producatori adauga o cantitate de zahar pudrei de cacao, pentru a o face mai gustoasa (fiind dulce) si astfel mai tentata pentru cumparatorii naivi.

5. Mierea
Desi cunoscuta ca aliment cu puteri terapeutice, mierea totusi are extrem de multe calorii si glucide (similar cu zaharul). Astfel, ca, daca vrei dulciuri cu putine calorii este bine sa renunti la ea ca si ingredient in bucataria ta. Daca vrei sa beneficiezi insa de puterile mierii, mananca o lingura pe stomacul gol in fiecare zi.

6. Lapte si iaurt degresat
Pe cat posibil cumpara lapte si iaurt fara grasime. Nu cred ca este nevoie sa iti spun multiplele avantaje ale acestei alegeri, ele fiind evidente!

7. Fructe proaspete Pe cat posibil incearca sa folosesti fructe proaspete in loc de varianta confiata. Au mai putine calorii, si mult mai multe vitamine! O adevarata sursa de sanatate!

Autor:  Daniela Tiba