Site coolinaria.ro

Tarhon


20 Tarhonul este o planta de dimensiuni mici, Artemisia dracunculus, inrudita cu floarea-soarelui. Ca loc de origine tarhonul provine din Rusia de sud si Asia vestica. Se cultiva in prezent 2 specii majore, tarhonul rusesc si tarhonul francez. Tarhonul francez are o aroma mai puternica si a acaparat mare parte din piata in ultima perioada.

Tarhonul prezent in comert vin sub forma de frunze uscate, foarte utile la prepararea muraturilor si a conservelor de iarna. Tarhonul merge bine si alaturi de mesele de carne, de peste, supe si tocanite si poate fi folosit cu succes la prepararea sosurilor.

Gustul tarhonului este unul dulce-amarui, iar aroma aduce mult cu aceea a a anasonului. Spre deosebire de alte condimente tarhonul nu era cunoscut de catre antici si nici chiar in Evul Mediu nu se stia mult despre uzul culinar al tarhonului. Relativ recent a fost totusi introdus cu succes in bucatariile din intreaga lume, altfel fiind cunoscut pana atunci doar ca planta medicinala.