Site coolinaria.ro

Galangal


Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe post de condiment in bucatarie. Se foloseste radacina, care se aseamana cu aceea de ghimbir, si are proprietati afrodisiace, poate fi un bun adjuvant in tratarea starilor de raceala si ajuta mult la ameliorarea problemelor digestive. In trecut a fost folosit pe scara larga si la prepararea de ceaiuri in special pentru proprietatile sale afrodisiace.

In bucatarie galangalul se foloseste intr-o maniera apropiata de aceea in care se foloseste ghimbirul, avand o aroma placuta si revigoranta mai ales daca se poate procura in stare proaspata. Este disponibil in forma de praf, ceva mai intens la gust, si in forma proaspata, mai putin intens. Curry si alte sosuri picante se prepara cu acest condiment si de asemenea mesele de peste miros mai imbietor daca se adauga si putin galangal. Se mai poate adauga in mancarea de orez, la mesele de carne si se asorteaza de minune cu laptele de nuca de cocos si/sau lamaia.