Site coolinaria.ro

Papadia


Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor antici care o foloseau atat ca ingredient in bucatarie cat si ca adjuvant in medicina. In ciuda aspectului sau diafan, papadia se poate dovedi un ingredient util in bucatarie daca se prepara ca la carte. Toate partile acestei plante sunt comestibile si au un bun efect stimulator asupra sistemului imunitar.

Din papadie se pot prepara salate nutritive, bauturi terapeutice, dar se poate adauga si la cafea pentru potentarea gustului acesteia. Papadia contine multi antioxidanti si are un rol pozitiv pentru combaterea si vindecarea cancerului timpuriu, a bolilor digestive sau cele ale ficatului. Contine potasiu, sodiu, calciu, fosfor si fier, multe vitamine si este unul dintre cele mai bune laxative si diuretice naturale de pe piata la ora actuala.

Avand un rol important in reglarea proceselor metabolice, papadia poate fi de mare ajutor la curele de slabire, suprimand cu succes apetitul, dar detoxifiind in egala masura si organismul de toate surplusurile adunate de-a lungul timpului. Destul de putine persoane cunosc acest lucru si de aceea merita introdusa sub forma de ceai de plante sau drept condiment alimentar in cadrul oricarei cure de slabire si/sau de detoxifiere.