Salata de pui si crutoane
Daca uneori nu stii ce sa mai gatesti pentru cina, o sa vin in ajutorul tau propunandu-ti o salata de pui si crutoane. Ce poate fi mai delicios decat o masa in care combinam pieptul de pui, salata, crutoane, mozarella si parmezan.
Ingrediente:
- 150g paine alba
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 4 bucati file de piept de pui (a cate 150 g)
- sare
- piper
- 2 linguri faina
- 1 ou
- 100g parmezan ras
- 300g salata
- 3 linguri otet de mere
- 1 varf de cutit de zahar
- 125g mozarella
Mod de preparare:
Curatam painea de coaja. Curatam usturoiul si il pasam cu 1 lingura de ulei de masline. Ungem feliile de paine cu aceasta pasta, apoi le taiem cubulete.
Spalam carnea de pui, o uscam pe un prosop de bucatarie, o condimentam si o trecem prin faina. Batem oul, dam puiul mai intai prin ou, apoi prin parmezanul ras. Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe fiecare parte cate 8 minute. La final, prajim si crutoanele in tigaie.
Intre timp, pregatim salata. Amestecam otetul de mere cu restul uleiului de masline, sarea, piperul si zaharul. Scurgem mozarella si o taiem cubulete. Taiem pieptul de pui rondele. Il servim impreuna cu salata, branza si crutoanele, apoi stropim totul cu sosul marinat pregatit.
Pofta buna!