Site coolinaria.ro

Rechini in aluat


Datorita faptului ca in ultimul timp a inceput sa imi placa foarte mult pestele, a trebuit sa invat sa-l gatesc in cat mai multe feluri. Cel mai inedit este fara doar si poate rechini in aluat.

Rechini in aluat

Ingrediente:
  • 6 cotlete de rechin
  • 500g aluat fraged
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingura unt pentru sotat
  • 2-3 masline
  • 1 ou pentru uns
  • piper macinat
  • frunze de salata pentru decor
  • - Ingrediente marinata:
  • 1 parte boia iute
  • o parte boia dulce
  • 1 parte sare grunjoasa
Mod de preparare:
Incepem prin a prepara marinata. Amestecam bine toate ingredientele pentru marinata cu putina apa, apoi ungem pestii cu amestecul acesta. Lasam acoperit cu folie de aluminiu cateva ore.

Sotam legumele taiate marunt. Intindem aluatul, asezam coltelul marinat si legumele ( in despartitura de la cotlet), formand corpul de peste.

Acoperim cu aluatul si lipim bine de tot marginile cu apa. Montam aripioarele, coada, branhiile din surplus de aluat. In loc de ochi, folosim o bucatica de maslina. Facem cateva crestaturi pe corp, cu rol de solzi.

Tot din luat ii facem gura, apoi ungem cu ou, neuniform, si dam la cuptor, in tava cu hartie de copt, 30-40 de minute. la foc mediu.


Pofta buna!