Site coolinaria.ro

Prajitura cu caise si branza


Proaspete, zemoase, dulci si parfumate, caisele sunt delicioase in prajituri, in special in cele pe baza de pandispan sau in combinatie cu branza dulce.

Prajitura cu caise si branza

Ingrediente:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 500g caise
  • 500g branza dulce
  • 200ml smantana
  • 1 lamaie mare
  • esenta vanilie
  • sare
Mod de preparare:
Pentru blat, framantam un aluat din faina, untul moale, 1 ou, 100g zahar si un praf de sare. Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la rece o jumatate de ora.

Spalam caisele, le oparim si le curatam de pielite si samburi.

Intr-un vas, batem smanatana, adaugam branza de vaci, zaharul si ouale ramase, coaja rasa, zeama de la lamaie si esenta de vanilie.

Din aluat, intindem o foaie pe masura tavii de copt (inclusiv marginile).

Adaugam umplutura de branza, jumatatile de caise si le dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

O lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra.

Pentru un gust fin, putem adauga in compozitia de branza 2 linguri de coniac.


Pofta buna!