Site coolinaria.ro

Peste la gratar cu salata de cartofi, ardei capia si masline


Daca gatesti cu mult peste si carne alba, legume proaspete si verdeturi aromate (busuioc, oregano, rozmarin), inseamna ca te inspiri din bucataria mediteraneeana, care de ceva timp este foarte la moda in Europa. In acest caz cu siguranta vei aprecia pestele la gratar cu salata de cartofi, ardei capia si masline.

Peste la gratar cu salata de cartofi, ardei capia si masline

Ingrediente:
  • 300g cartofi noi, taiati in bucati
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 fileuri de peste alb (merluciu, cod)
  • 85g ardei capia copt, de la borcan, tocat
  • 6 masline negre, fara samburi
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura maioneza
  • 2 maini rucola
Mod de preparare:
Fierbem cartofii 15 minute, pana cand se inmoaie. Intre timp, acoperim o tigaie cu folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei. Punem pestele pe folie si il asezonam.

Coacem pentru 6-8 minute, in functie de cat de subtire este fileul, pana cand carnea se rupe usor in fasii.

Scurgem cartofii, ii amestecam impreuna cu ardei, masline, usturoi si maioneza.
Servim pestele cu rucola si salata calda de cartofi.

Pestele alb merge foarte bine in aceasta reteta, dar poti incerca si cu fileuri de pastrav sau somon.


Pofta buna!