Site coolinaria.ro

Tocanita de pui cu cuscus


Cuscusul sunt niste paste fainoase din cereale cu aspect de bobite de provenienta nord africana. Pentru ca ne place tare mult in diverse combinatii l-am incercat si in tocanita de pui cu cuscus.

Tocanita de pui cu cuscus

Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 200g cuscus
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 400ml supa de pui
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen pisat
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 1 lingura miere
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Spalam pulpele, le curatam si le lasam sa se zvante. Le prajim pe ambele parti 5-10 minute. Adaugam ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt. Mai lasam 5 minute si amestecam bine.

Adaugam boiaua, scortisoara, sofranul, chimenul si mierea. Turnam si supa. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc foarte mic pentru 15 minute.

Intre timp, punem la incins restul de ulei, adaugam cuscusul si 4 cani cu apa. Lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana scade complet apa, timp in care amestecam.

Cand este gata, scoatem puiul din tigaie si il punem peste cus cus. Lasam sosul inca 1-2 minute dupa ce adaugam zeama de lamaie, sare si piper.

Turnam sosul peste pui.


Pofta buna!