Site coolinaria.ro

Pasta de masline


Pasta de masline este un aperitiv grecesc care se serveste pe felii mici de paine prajita, stropite cu ulei de masline, sare si oregano, alaturi de un pahar de ouzo.

Pasta de masline

Ingrediente:
  • 300g masline negre
  • 3 fileuri de ansoa in ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 felii paine alba
  • 1 lingurita oregano
  • 1 bagheta
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Indepartam samburii maslinelor, le mixam sau le pasam impreuna cu fileurile de ansoa scurse de ulei, usturoiul si miezul de paine inmuiat in apa si stors bine.

Adaugam treptat ulei de masline, continuand sa mixam pasta obtinuta. La sfarsit adaugam oregano.

Intindem pasta pe felii de paine prajita.

In loc de ulei putem folosi unt, iar pasta va fi mult mai cremoasa.


Pofta buna!