Site coolinaria.ro

Prajitura cu prune si blat din smantana


Prajitura cu prune si blat din smantana este un desert usor si excelent, care se face rapid si fara prea multe batai de cap. Putem face aceasta prajitura cu prune si blat din smantana si cu alte fructe zemoase, gen caise sau piersci.

Prajitura cu prune si blat din smantana

Ingrediente:
  • 200 ml lapte
  • 1 cub drojdie (sau un pliculet de drojdie uscata)
  • 140 g zahar
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 40 g unt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 300 g smantana fermentata
  • 800 g prune
Mod de preparare:
Incalzim laptele putin, pana devine caldut. Faramitam drojdia si o punem in lapte. Adaugam 20 g zahar si amestecam.

Punem intr-un vas faina si 40 g zahar. Adaugam laptele cu drojdia, 1 ou, untul moale si scortisoara. Amestecam totul cu mixerul. Acoperim amestecul rezultat cu o folie alimentara si il lasam o ora sa creasca.

Pentru glazura amestecam celelalte oua cu 40 g zahar si smantana. Spalam prunele, le taiem in jumatate si le indepartam samburii.

Incingem cuptorul la foc mediu. Framantam inca o data aluatul cu drojdie pe o suprafata presarata, in prealabil, cu faina. Apoi il intindem intr-o tava adanca unsa cu unt si tapetata cu faina. Turnam glazura cu smantana. Asezam jumatatile de prune si presaram cu 40 g zahar. Dam prajitura la cuptor si o coacem 40 de minute, pe al doilea nivel al cuptorului.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem si o servim.


Pofta buna!