Site coolinaria.ro

Tochitura de pui cu mamaliguta


In acest concediu petrecut la malul Marii Negre m-am delectat la pranz cu tochitura de pui cu mamaliguta. Ajunsa acasa a trebui sa ma informez cum anume se prepara tochitura de pui si am gasit aceasta combinatie care imi place in mod deosebit.

Tochitura de pui cu mamaliguta

Ingrediente:
  • 200g inimi si pipote de pui
  • 150g ficat de pui
  • 200g pulpe de pui
  • 150g ardei
  • 100g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • ½ lingurita cimbru
  • 1 lingura bulion
  • ½ lingurita boia
  • 100ml ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Spalam carnea si organele, le taiem in cuburi si le inabusim in ulei, impreuna cu boiaua. Adaugam apoi 100ml apa. Curatam ardeii, ii taiem in fasii, iar ceapa si usturoiul le tocam marunt si le adaugam paste carne. Inabusim ardeii timp de 5 minute, alaturi de carne.

Adaugam cimbrul si bulionul, diluat in 50ml de apa calduta.

Scadem tochitura la foc mic, iar la sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.

Presaram verdeata tocata fin si servim cu mamaliguta.


Pofta buna!