Site coolinaria.ro

Vinete grecesti


Grecii stiu sa prepare mancaruri deosebit de savuroase. De acesta data iti recomand vinetele grecesti.

Vinete grecesti

Ingrediente:
  • 3 vinete
  • 3 capatani de usturoi
  • 500g rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
Mod de preparare:
Infasuram usturoiul si rosiile in folie de aluminiu si le coacem la cuptor. Intre timp, taiem vinetele in felii cu grosimea de 5cm. Le oparim cateva minute in apa clocotita cu sare, apoi le lasam la scurs. Trecem feliile bine scurse prin faina si le rumenim in ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem pe hartie de bucatarie ca sa eliminam surplusul de grasime.

Curatam usturoiul si il pisam marunt. Curatam rosiile si le facem piure. Amestecam pasta de usturoi cu piureul de rosii, zaharul, putin ulei si sare, dupa gust.

Aranjam feliile de vinete pe un platou si in mijloc punem sosiera cu sosul de rosii si usturoi.


Pofta buna!