Se pregatesc mai intai rosiile, taind un capac in partea lor superioara si golindu-le complet de seminte si pulpa.
Se pun apoi la scurs, cu gura in jos, pe hartie de bucatarie si se pastreaza capacele separat;
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie neaderenta si se rumeneste aici ceapa, usturoiul si pulpa de rosii
la foc mediu pana ce se evapora complet apa si uleiul incepe sa se separe;
Se adauga apoi ardeii iuti si ciupercile si se gateste in continuare la foc iute pentru 10-12 minute pana ce si
acestea sunt bine patrunse;
Se adauga sarea, garam masala, frunzele de menta tocate, zeama de lamaie, chimionul, si jumatate din coriandrul
verde. Se amesteca si se lasa la racit;
Se umplu rosiile cu compozitia din ciuperci si se acopera apoi fiecare rosie cu capacul sau;
Se unge o tava cu putin ulei, se plaseaza aici toate rosiile si se dau la cuptorul bine incins pentru aproximativ
15 minute.
Intre timp se poate pregati si sosul, incalzindu-se intr-o tigaie cele 5 lingurite de ulei si rumenindu-se aici nucsoara, frunza de dafin, ceapa, usturoiul si rosiile tocate;
Se adauga apoi 2 cani de apa si sare dupa gust si se lasa la foc pentru inca 30 de minute;
Se strecoara apoi sosul, se pune iarasi in tigaie si se aduce pana la clocot, dupa care se adauga smantana si scortisoara si se amesteca foarte bine.
La servit, se toarna cu o lingura sos peste rosiile umplute si se presara pe deasupra putin coriandru verde.
Pofta buna!