Site coolinaria.ro

GULII UMPLUTE CU CIUPERCI LA MURAT


Guliile se scobesc.Se toaca ciupercile si se amensteca cu usuroi si ceapa tocate respectiv restul de la gulii. Le asezam in borcan iar printre ele golurile se umplu cu ciuperci , telina , morcov si ardei iute . Deasupra se pune hreanul si ramurica d e visin . Apa se fierbe cu sarea , otetul , mierea , foi de dafin , boabe de piper , conservant si se toarna fierbinte in borcan . Se capseaza borcanul si se pune in paturi pana se raceste apoi se aseaza in camara . Se serveste la tocanite de vanat cu mamaliguta . Guliile pot fi inlocuite cu dovlecel sau vinete . POFTA BUNA !

GULII UMPLUTE CU CIUPERCI   LA  MURAT

Ingrediente:
  • 1 borcan de 700 ml , 3 guli potrivite ,1/2 kg ciuperci , 2 cepe ,1 capatana usturoi , frunze telina , ardei iute 2-4 bucati, 1 morcov ,1 telina , frunze de dafin , boabe de piper, 50 ml otet de mere, 1 lingura de sare , 1 lingura de miere, 1 radacina de hrean , 1 ramurica de visin, 1 varfe de cutit de conservant , apa de izvor cat cuprinde.
Mod de preparare:
Guliile se scobesc.Se toaca ciupercile si se amensteca cu usuroi si ceapa tocate respectiv restul de la gulii. Le asezam in borcan iar printre ele golurile se umplu cu ciuperci , telina , morcov si ardei iute . Deasupra se pune hreanul si ramurica d e visin . Apa se fierbe cu sarea , otetul , mierea , foi de dafin , boabe de piper , conservant si se toarna fierbinte in borcan . Se capseaza borcanul si se pune in paturi pana se raceste apoi se aseaza in camara . Se serveste la tocanite de vanat cu mamaliguta . Guliile pot fi inlocuite cu dovlecel sau vinete . POFTA BUNA !


Pofta buna!