Site coolinaria.ro

Pui Asado cu sos Chimichurri


Asado este un mod de a frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun amestecate bucatile de carne condimentate, alaturi de legume. Gratarul se pune oblic langa foc si se intoarce de cateva ori pana cand cele de pe gratar se rumenesc bine. Asado este o mancare traditionala in Argentina, Paraguay, Uruguay, Chile si sudul Brazliei.

Pui Asado cu sos Chimichurri

Ingrediente:
  • 1 pui
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mare
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mare
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita oregano
  • 1 catel usturoi
  • 250ml sos de rosii
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 100ml ulei de masline
  • 1 lamaie
Mod de preparare:
Curatam puiul, il taiem in doua jumatati, il spalam si il scurgem bine de apa. Spalam legumele si, fara a le curata de coaja, taiem vinetele, cartofii si dovleceii in rondele de circa 1 cm grosime. Ceapa curatata si spalata o taiem tot in rondele. Punem feliile de legume, impreuna cu jumatatile de pui, intr-un castron mai mare si le stropim cu 50ml ulei de masline, apoi le presaram cu boia de ardei, cimbru, sare si piper dupa gust. Amestecam bine astfel incat toate sa se condimenteze bine, apoi le frigem pe gratarul incins pana cand carnea si legumele se patrund bine si se rumenesc frumos pe toate partile.

Pentru sosul Chimichurri amestecam sosul de rosii cu patrunjelul tocat marunt, pasta de ardei, oregano, usturoiul pisat, uleiul ramas, 1-2 linguri zeama de lamaie, sare sip iper dupa gust.

Servim cate o jumatate de pui fript la o portie, cu garnitura de legume si cu sos Chimichurri. Ornam cu patrunjel si felii de lamaie.


Pofta buna!