Site coolinaria.ro

Frigarui cu vinete


Este pentru prima si cu siguranta nu si ultima data cand mananc vinete altfel decat in salata si nu am fost deloc dezamagita. Va recomand si voua sa incercati aceste frigarui cu vinete, cat inca mai sunt accesibile ca pret.

Frigarui cu vinete

Ingrediente:
  • 3 vinete
  • 2 ardei grasi rosii
  • 9 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem in sferturi. Ii punem la fiert pentru 10 minute in apa cu sare. Ii scurgem apoi de apa si ii lasam la racit. Taiem vinetele in felii pe lungime si le prajim cu ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti.

Pisam usturoiul marunt si il amestecam intr-un mojar impreuna cu sarea si cu patrunjelul tocat. Ungem cu aceasta pasta feliile de vinete, le rulam si insiram rulourile pe bete de frigarui, alternativ cu cartofi, frunze de busuioc si cubulete de ardei.

Prajim frigaruile pe gratar, intorcandu-le pe toate partile. Inainte de a le servi le stropim cu otet balsamic.


Pofta buna!