Site coolinaria.ro

Minipavlove cu fructe de padure


Pavlova este un desert delicat, cu blat de bezea, frisca sau crema de vanilie si fructe, care poarta numele celebrei balerine ruse Anna Pavlova. Desertul a fost creat pentru a onora dansatoarea, in timpul turneului sau din Australia si Noua Zeelanda, in anul 1920. Astazi iti propun minipavlove cu fructe de padure.

Minipavlove cu fructe de padure

Ingrediente:
  • 3 albusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 800g fructe de padure in amestec (zmeura, afine si mure)
  • coaja unei lamai taiata in fasii
  • 1 lingura fulgi de migdale
  • 500ml frisca batuta din smantana
  • frunze de menta pentru decor
Mod de preparare:
Batem albusurile, adaugand zaharul treptat si sucul de lamaie, pana ce obtinem o spuma ce se tine ferm. Pe o hartie de copt asezata intr-o tava, punem cu o lingura rondelele de spuma. Acestea trebuie sa aiba diametrul de 5-8cm si grosimea de 2-3 cm. Nu trebuie nivelata suprafata rondelelor, arata mult mai bine daca au neregulatitati.

Le coacem la foc iute, punand deasupra o hartie alba, pentru a nu se ingalbeni. Daca focul este prea iute, le putem coace cu usa cuptorului intredeschisa.

Le desprindem de pe hartie dupa ce s-au racit putin si le mai lasam la racit.

Punem deasupra fiecarei rondele una sau doua linguri de frisca batuta. Peste aceasta o lingura amestec de fructe, fasii din coji de lamaie si fulgi de migdale.

Decoram cu frunzulite de menta. Minipavlovele sunt spectaculoase si daca sunt preparate si cu un singur fruct de sezon.


Pofta buna!