Site coolinaria.ro

Crema de ciuperci cu crutoane de pui


Crema de ciuperci este atat de delicioasa incat numai ce te gandesti la ea ai vrea sa o mananci. Iar daca ii mai adaugi si crutoane de pui deja te lingi pe degete gandindu-te la ea!

Crema de ciuperci cu crutoane de pui

Ingrediente:
  • 1,5kg ciuperci
  • 300g piept de pui
  • 100ml ulei
  • 100ml vin alb sec
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • , 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin 100g smantana
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam ciupercile, le spalam si le punem la fiert, impreuna cu ceapa, morcovul si cartofii, in 2 litri de apa. Adaugam foile de dafin, sare si piper, dupa gust. Cand ciupercile sunt bine fierte, le scurgem de apa in care au fiert si pastram o cana din aceasta. Maruntim ciupercile cu blenderul, apoi le pasam. Crema obtinuta o diluam cu vinul si putin din zeama in care au fiert ciupercile, apoi potrivim de sare si piper.

Taiem pieptul de pui cubulete, le presaram cu sare si piper si le prajim in ulei pana cand se rumenesc bine pe toate partile.

Servim crema de ciuperci calda, presarata cu crutoane de piept de pui si cu smantana.


Pofta buna!