Fleica de porc cu dovlecei
Fleica de porc cu dovlecei se prepara usor, nu te va tine prea mult in bucatarie, iar gustul este divin.
Ingrediente:
- 600g fleica de porc
- 4 dovlecei mai maricei
- 100ml ulei
- 2 catei de usturoi
- 100ml vin alb sec
- 1 ceapa mica
- 1 lingura boia de ardei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiem fleica in felii si o presaram cu sare, piper, boia si cimbru. O prajim inabusit in 50ml ulei si 1 cescuta de apa pana cand se evapora toata apa, iar carnea se patrunde bine.
Separat, intr-o alta tigaie, prajim in ulei dovleceii spalati si taiati in felii pe lungime. Adaugam si ceapa taiata marunt. Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti, ii punem in tigaie cu fleica prajita, stropim totul cu vin si mai lasam la foc potrivit 3-4 minute.
La final punem usturoiul pisat, impreuna cu patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!