Site coolinaria.ro

Fleica de porc cu dovlecei


Fleica de porc cu dovlecei se prepara usor, nu te va tine prea mult in bucatarie, iar gustul este divin.

Fleica de porc cu dovlecei

Ingrediente:
  • 600g fleica de porc
  • 4 dovlecei mai maricei
  • 100ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 100ml vin alb sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Taiem fleica in felii si o presaram cu sare, piper, boia si cimbru. O prajim inabusit in 50ml ulei si 1 cescuta de apa pana cand se evapora toata apa, iar carnea se patrunde bine.

Separat, intr-o alta tigaie, prajim in ulei dovleceii spalati si taiati in felii pe lungime. Adaugam si ceapa taiata marunt. Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti, ii punem in tigaie cu fleica prajita, stropim totul cu vin si mai lasam la foc potrivit 3-4 minute.

La final punem usturoiul pisat, impreuna cu patrunjelul tocat marunt.


Pofta buna!