Site coolinaria.ro

Branza topita de casa


Nu strambati din nas, fiecare din noi isi poate face in propria bucatarie branza topita, fara conservati si coloranti sau alte minunatii. Este untoasa, elastica in acelasi timp gustoasa si nu iti trebuie decat o ora sa o prepari.

Branza topita de casa

Ingrediente:
  • 2l lapte fierbinte
  • 1,4kg branza de vaci
  • 200g unt
  • 3 oua
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • verdeata uscata (optional)
Mod de preparare:
Amestecam bine laptele fierbinte cu branza, apoi strecuram compozitia printr-un tifon. Adaugam untul topit, dar nu cald, ouale, bicarbonatul, sare si verdeata uscata. Punem compozitia pe aragaz pana devine lucioasa.Cand este gata branza topita o turnam intr-o cutie de plastic. Putem adauga si chimen macinat sau boia daca dorim.

Lasam compozitia sa se raceasca, apoi o dam la frigider sa se intareasca. Atentie, nu acoperiti cutia cu capacul, in caz contrar condensul format va inmuia brinza prea tare.

Pentru a fi mai usor tartinabila, puteti adauga o lingura-doua de smantana la sfarsit in compozitie.


Pofta buna!