Site coolinaria.ro

Curry cu sparanghel



Curry cu sparanghel

Ingrediente:
  • 1 legatura de sparanghel
  • 1 cana lapte de nuca de cocos
  • 2 rosii
  • 2 linguri praf de curry
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucata de radacina de ghimbir de 2-3 cm, curatata si spalata
  • praf de boia si sare dupa gust
  • 1/4 cana frunze proaspete de coriandru, tocate
  • 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
- Se dau prin razatoare usuturoiul si ghimbirul si se piseaza bine;

- Se spala bine sparanghelul, se curata si se taie in sectiuni de 3 cm;

- Se taie rosiile cubulete si se toaca frunzele de coriandru;

- Se incinge uleiul de masline in tigaie si se adauga aici ghimbirul, usturoiul, praful de curry, boia de ardei si se lasa la foc mare pentru 1 minut;

- Se adauga apoi rosiile si sparanghelul si se amesteca totul bine, la foc mediu;

- Se adauga laptele de nuca de cocos si sare dupa gust si se gateste pentru maximum 15 minute, adica pana ce sparanghelul este bine facut si nu mai mult;

- Se adauga frunzele tocate de coriandru si se ia de pe foc. La nevoie se mai poate adauga apa daca sosul este prea gros.


Pofta buna!