Muesli cu frisca
Muesli sunt cerealele pentru desert asa cum au fost ele inventate de catre nutritionistul elvetian Maximilian Bircher-Benner, care propunea la inceputul secolului al 20-lea o formula simpla si sanatoasa pentru imbogatirea micului dejun cu cereale bogate in fibre alimentare si alte nutrimente esentiale pentru organismul uman.
Ingrediente:
- 2 cani de fulgi simpli de ovaz
- 2 cani de lapte, alternativ suc de fructe sau chiar si apa
- 2 mere taiate cubulete
- 1/2 cana miez de nuca
- 1/2 cana frisca degresata sau iaurt degresat
- miere de albine dupa gust
Mod de preparare:
- Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele intr-un bol, se acopera apoi si se lasa la frigider fie peste noapte, fie macar cu 2 ore inainte de a servi micul dejun
- Chiar inainte de a se servi masa se introduc si merele taiate cubulete, miezul de nuca si miere de albine dupa gust si se amesteca bine cu fulgii de ovaz
- Se orneaza cu putina frisca sau iaurt si se serveste rece.
Pofta buna!