Site coolinaria.ro

Ardei umpluti cu varza


Daca v-ati saturat de traditionalele muraturi, atunci trebuie sa incercati aceasta minunta reteta de muraturi asortate de ardei umpluti cu varza.

Ardei umpluti cu varza

Ingrediente:
  • 7 kg ardei grasi
  • 6 verze albe
  • 1kg morcovi
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de piper
  • apa dupa necesitate
  • sare grunjoasa neiodata (in proportie de 1 lingura la 1 litru de apa)
Mod de preparare:
Alegem ardei proaspeti, sanatosi, ii spalam, le scoatem cu grija cotoarele si semintele si ii lasam cu gura in jos la scurs.

Curatam verzele de frunzele exterioare, le taiem marunt si le frecam cu sare, apoi stoarcem zeama rezultata. Amestecam varza cu morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari si cu frunzele de telina tocate.

Umplem ardeii cu amestecul de varza, indesand bine compozitia. Ii asezam in borcane, cat mai aproape unul de altul. Deasupra adaugam frunze de telina, felii de hrean si boabe de piper.

Separat, amestecam apa cu sarea, in proportiile indicate si o turnam peste ardeii umpluti, pana la gura borcanului. Pe masura ce lichiul scade, completam cu alta saramura.

Lasam borcanele la temperatura camerei pana fermenteaza, pitrocim zeama de 2-3 ori in urmatoarele zile, apoi inchidem borcanele definitiv si le depozitam la un loc racoros, pana la folosire.


Pofta buna!