Site coolinaria.ro

Sarmale de Halloween



Sarmale de Halloween

Ingrediente:
  • 1 bostan mare (aproximativ 5 kg)
  • 4 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 cutie de ciuperci maruntite
  • 1 cana de malai
  • 200 g orez
  • varza murata
  • sare, piper, boia, cimbru, marar, frunze de dafin
  • bulion
Mod de preparare:
Se taie bostanul si se pastreaza capacul. Se curate de seminte.

Cepele si morcovul se taie marunt si se pun la calit cu sare si piper. Se adauga pe rand ciupercile, nucile, malaiul si orezul fiert. Se condimenteaza dupa gust.

Compozitia se omogenizeaza bine, apoi se pregatesc sarmalele. Se asaza in interiorul bostanului. Peste se toarna apa calduta si sare, dupa gust. Deasupra se asaza varza taiata si capacul bostanului. Se lasa la cuptor in vas de yena sau ceramic pana se inmoaie coaja bostanului (se inteapa usor cu furculita).

Vezi mai multe retete de Halloween inscrise in concursul Decorix.ro aici: Concurs Decorix


Pofta buna!