Site coolinaria.ro

Inimi cu garnitura de ochi



Inimi cu garnitura de ochi

Ingrediente:
  • - Pentru inimi:
  • 250 g carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof mic
  • 1 feliuta de paine fara coaja
  • 1 ou
  • 1 praf de usturoi, sare, piper
  • - Pentru ochi:
  • orez
  • vegeta
  • cateva masline verzi umplute cu gogosar
  • sare
  • Pentru decor
  • 1 paine mica
  • ketchup
Mod de preparare:
Se curata cartoful si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se zdrobeste cu furculita.

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei.

Se amesteca carnea cu cartoful, ceapa calita, felia de paine udata si stoarsa, oul, usturoiul, sarea si piperul.

Se unge o tava cu putin ulei si se pune hartie de copt. Se pune in tava o forma de inimioara (de la prajituri), se ia cate o lingurita din carne, se modeleaza putin in maini cu faina si se umple forma. Apoi se scoate forma usor si se aseaza alaturi urmatoarea inimioara. Se dau la cuptor aproximativ o jumatate de ora, pana se rumenesc.

Pentru ochi:

Se fierbe orezul in apa in care se adauga putina vegeta. Se lasa la fiert pana se inmoaie foarte bine apoi se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza cu mainile umede bulete. Pe fiecare buleta de orez se aseaza o maslina taiata.

Pentru decor:

Painea se taie in forma de sicriu, se scoate o parte din miez, se stropeste cu apa si se lasa la cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pana se rumeneste.

Inimile si ochii se decoreaza cu ketchup.

Vezi mai multe retete de Halloween inscrise in concursul Decorix.ro aici: Concurs Decorix


Pofta buna!