Prajitura vanilata cu rodii
Recomand prajitura vanilata cu rodii daca doriti un desert pufos cu un gust dulce- acrisor, ideal pentru a fi servit dimineata alaturi de o ceasca de lapte sau de cafea.
Ingrediente:
- - Ingrediente pentru blat:
- 300g unt
- 1 plic zahar vanilat
- 200g zahar
- 6 oua
- 450g faina
- 1 plic praf de copt
-
- Ingrediente pentru umplutura:
- 1 plic budinca de vanilie
- 500ml lapte
- 100g zahar
- 2 rosii
- 4 linguri gris
- 30g alune maruntite
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Frecam spuma untul la temperatura camerei cu zaharul si vanilia. Adaugam pe rand ouale si mixam in continuare, pana obtinem o crema aerata. Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si o coacem 20 de minute la foc mediu.
Amestecam praful de budinca impreuna cu putin lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert cu zaharul. Cand s-a incalzit laptele, turnam praful de budinca si amestecam incontinuu, sa nu se prinda de vas. Adaugam grisul, amestecand mereu, iar dupa 2 minute luam vasul de pe foc.
Taiem rodiile, scoatem semintele, le amestecam impreuna cu crema fierbinte si o turnam peste blat. Presaram alunele si coacem inca 20 de minute, la foc potrivit.
Cand s-a racit o decoram cu bobite de rodie si cu zahar pudra.
Pofta buna!