Site coolinaria.ro

Prajitura vanilata cu rodii


Recomand prajitura vanilata cu rodii daca doriti un desert pufos cu un gust dulce- acrisor, ideal pentru a fi servit dimineata alaturi de o ceasca de lapte sau de cafea.

Prajitura vanilata cu rodii

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat:
  • 300g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g zahar
  • 6 oua
  • 450g faina
  • 1 plic praf de copt
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 rosii
  • 4 linguri gris
  • 30g alune maruntite
  • 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Frecam spuma untul la temperatura camerei cu zaharul si vanilia. Adaugam pe rand ouale si mixam in continuare, pana obtinem o crema aerata. Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si o coacem 20 de minute la foc mediu.

Amestecam praful de budinca impreuna cu putin lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert cu zaharul. Cand s-a incalzit laptele, turnam praful de budinca si amestecam incontinuu, sa nu se prinda de vas. Adaugam grisul, amestecand mereu, iar dupa 2 minute luam vasul de pe foc.

Taiem rodiile, scoatem semintele, le amestecam impreuna cu crema fierbinte si o turnam peste blat. Presaram alunele si coacem inca 20 de minute, la foc potrivit.

Cand s-a racit o decoram cu bobite de rodie si cu zahar pudra.


Pofta buna!