Site coolinaria.ro

Ceapa rosie marinata in zeama de lamaie


La fel ca si sosul de ketchup si marinata din ceapa rosie reprezinta un condiment perfect pentru mititei, hamburgeri sau carnea la gratar, fiind un afrodiasiac usor, foarte simplu de preparat.

Ceapa rosie marinata in zeama de lamaie

Ingrediente:
  • 2 cepe rosii, taiate subtire
  • sucul stors de la 4 lamai
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se pune ceapa intr-un bol termorezistent si se toarna pe deasupra apa clocotita pana ce este acoperita toata ceapa. Se lasa asa un sfert de ora si apoi se scurge apa si se spala ceapa in apa rece;
- Se amesteca ceapa oparita cu sucul de lamaie, sarea si piperul;
- Se da la frigider pentru cel putin 3 ore si apoi se poate utiliza ca orice condiment in special pentru preparatele la gratar.

Atentie, marinata de ceapa rosie nu tine mai mult de 3 zile la frigider.


Pofta buna!