Site coolinaria.ro

Sos de mere nemtesc


Sosul de mere nemtesc poate fi servit ca atare, in forma de desert, sau poate acompania mesele de carne fripta, carora le confera un gust deosebit. De asemenea, sosul de mere este un adaos excelent si la aluaturile bogate in grasimi.

Sos de mere nemtesc

Ingrediente:
  • 1,5 kilograme mere decojite si taiate cubulete
  • 1 cana de apa
  • 3/4 cana zahar
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
- Se combina toate ingredientele intr-o oala larga, neaderenta, si se trage un prim clocot, la foc mediu;
- Se reduce focul la minimum si se lasa sa fiarba usor 20 de minute, amestecand ocazional pana ce cubuletele de mere dau semn ca incep sa se faramiteze;
- Se ia oala de pe foc si se foloseste un tel de gatit pentru a face un fel de piure fin de mere. Se gusta si se mai adauga zahar daca este nevoie.

Se serveste cald sau rece, dupa preferinta. Sosul de mere poate fi utilizat si la alte preparate, in special la cele bogate in grasimi. Se pastreaza foarte bine la frigider.


Pofta buna!