Site coolinaria.ro

Escalop de porc cu ciuperci


Daca iti este pofta de ceva delicios, dar in acelasi timp si consistent si sa il poti prepara relativ rapid, atunci trebuie sa incerci escalop de porc cu ciuperci.

Escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente:
  • 700g muschi file de porc
  • 800g ciuperci pleurotus proaspete
  • 250ml vin alb sec
  • 100g costita afumata
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 ardei grasi de culori diferite
  • 1 catel usturoi
  • 50ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Mod de preparare:
Taiem muschiul in feliute de 1cm grosime, il presaram cu sare si piper si il batem usor cu ciocanul de snitele pentru a-l fragezi. Taiem costita afumata in bastonase. Punem costita in tigaie in ulei, la foc potrivit si cand s-a rumenit adaugam feliile de muschi si le prajim pana cand se rumenesc pe ambele parti.

Adaugam ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati mari. Punem si vinul, boiaua de ardei si condimentam cu sare si piper. Acoperim tigaia si lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute.

Punem apoi in tigaie ardeiul gras taiat in rondele si mai lasam sa fiarba acoperit inca 5 minute.

La final punem usturoiul tocat marunt, impreuna cu patrunjelul. Servim cate 2-3 felii de carne la o portie, cu garnitura de ciuperci si ardei, totul stropit cu sosul din tigaie si presarat cu patrunjel verde.


Pofta buna!